RECEPTEN
Jagerskip met Cognac
Benodigdheden | |||||||||||||
Polderhoen Boter Cognac Witte Bordeaux Bouillon Geraspte ui Tomatenpuree Bloem Zout & Peper Peterselie |
1 40 gram 3 eetlepels 1 dl. 1 dl. 1/2 1 blikje
|
![]() |
|||||||||||
Bereidingswijze
Braad de Polderhoen bruin in de boter, dit kan heel maar dit kan ook in kleinere stukken.
Flambeer met cognac (steek de cognac aan in een juslepel en giet het brandend over de kip).
Voeg de wijn, de bouillon, zout&peper, de gehakte Peterselie, Selderij en geraspte ui toe.
Stoof het vlees in 45 tot 60 minuten zachtjes gaar.
Haal de kip uit de pan en leg op een voorverwarmde schaal.
Roer de tomatenpureedoor het stoofvocht en bind de saus met de aangemaakte bloem.
Breng op smaak met zout&peper.
Serveer met kleine ronde aardappeltjes en worteltjes&peultjes